Μεσοθεραπεία / Κυτταρίτιδα

Η εμφάνιση της φλούδας του πορτοκαλιού στο δέρμα, γνωστή ως κυτταρίτιδα, προέρχεται από την ανομοιογενή κατανομή του λίπους, αποθήκευση λίπους στα λιποκύτταρα και την υποδόρια διάταση του συνδετικού ιστού λόγω της αποθήκευσης νερού στην επιδερμίδα και το χόριο.

Η μεσοθεραπεία σώματος για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας είναι η τεχνική της ενέσιμης μεσοθεραπείας στο σώμα κυρίως στους μηρούς και στα ψωμάκια αλλά και στην περιοχή της κοιλιάς με σκοπό όμως τη διόρθωση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελονών ειδικές ουσίες για το σκοπό αυτό όπως καφείνη, οργανικό πιρύτιο, καρνιτίνη,DMAE.Με τη χορήγηση αυτών των ουσιών απευθείας στα λιπώδη κύτταρα, προκαλείται ίνωση στην περιοχή, που οδηγεί στη λείανση της επιφάνειας του δέρματος και την εξάλειψη της όψης “φλοιού πορτοκαλιού”.

Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο.

Η μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα είναι μία σχετικά ανώδυνη θεραπεία και έχει ταχύτατα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Οι συνεδρίες που απαιτούνται καθώς και η συχνότητά τους ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση.